ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ
Υλικά2 φακελάκια ζελέ φράουλα
2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης (τη βραστή)
1 1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
6 1/2 φλ γάλα
8 κ.σ κοφτές ζαχαρη
1 κ.σ βούτυρο αγελαδινό
200 ml κρυα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Φρέσκες φράουλες για διακόσμηση
Μπορείτε στη βάση αντί για μπισκότα να βάλετε φρυγανιές
Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε
1 πακέτο φρυγανιές
Για το σιροπιασμα της φρυγανιας
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουπες νερο
Εκτελεση
Στρώνω στη βάση του πυρέξ τα μπισκοτάκια.
Σε μία κατσαρολίτσα βάζω το γάλα με τη ζάχαρη να κάψει (κρατάω ένα φλιτζάνι γάλα για να διαλύσω την άνθος αραβοσίτου).
Με το κρύο γάλα που κράτησα διαλύω τα φακελάκια πάρα πολύ καλά.
Όταν κάψει το γάλα μου καλά ρίχνω τη σκόνη που διάλυσα και ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει η κρέμα μου.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτετω το βούτυρο.
Απλώνω την κρέμα καυτή προσεκτικά πάνω στα μπισκοτάκια και αφήνω να κρυώσει καλά και να σφίξει μέσα στο ψυγειο.
Αφού κρυώσει και σφίξει ετοιμάζω το ζελε φράουλας όπως αναγράφει το κουτί και με μια κουτάλα απλώνω πάνω στην κρύα κρέμα λίγο λιγο.
Βάζω πάλι στο ψυγείο να σφίξει.
Γαρνίρω με σαντυγι φρέσκιες φράουλες και τρίμμα μπισκότου.
Αντίστοιχα αν επιλέξετε να το φτιάξετε με φρυγανιές
Στρώνουμε τις φρυγανιές στο πυρέξ.
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει 2 λεπτά και σιροπιαζουμε προσεκτικά τις φρυγανιές.
Όταν απορροφήσουν το σιρόπι ετοιμάζουμε την κρέμα.
Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια.
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου