ΚΙΤΡΟΛΕΜΟΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Ένα ακόμη σούπερ αρωματικό γλυκάκι στα βαζάκια μας!Υλικά
1 κιλό φλούδα καθαρή από κιτρολέμονο
1 κιλό ζάχαρη
2 μισή φλ νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ γλυκόζη
Εκτέλεση
Πλένω, στεγνώνω καλά τα φρούτα μου και τα κόβω στη μέση.
Αφαιρώ την εσωτερική ψίχα και τις ίνες.
Στη συνέχεια χωρίζω τις φλούδες στα τέσσερα.
Τρίβω στον τρίφτη τις φλούδες στο ψιλό μέρος.
Ξεπλένω καλά με αρκετό νεράκι.
Έπειτα τις κόβω σε ισομεγέθη κύβους.
Ξεκινάω το ξεπίκρισμα του καρπού.
Σε βραστό καθαρό νερό βράζω τις φλούδες για 4 λεπτά .
Σουρώνω και βάζω στην κατσαρόλα μου πάλι καθαρό νερό.
Βράζω ακόμα 4 λεπτά τις φλούδες και σουρώνω.
Τις γυρίζω σε λεκανίτσα με κρύο νερό .
Θα παραμείνουν στο κρύο νεράκι για μια με δύο μέρες ( ανάλογα πόσο πικρό το προτιμούμε) αλλάζοντας το νεράκι συχνά.
Αν δεν ξεπικρίσει σωστά το φρούτο η γεύση του δεν πρόκειται να φτιάξει μέσα στο σιροπάκι και το αποτέλεσμα θα είναι να φτιάξετε ένα γλυκόπικρο γλυκό.
Το δοκιμάζω πάντα αν έχει ξεπικρίσει σωστά πριν μπει στο σιροπάκι.
Αφού το δοκιμάσουμε και είναι στα γούστα μας ,ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 4 λεπτά.
Στραγγίζω όσο περισσότερο μπορώ τις φλούδες μου από το νερό και τις ρίχνω μέσα στο σιρόπι.
Βράζω για 5 λεπτά και τραβάω από τη φωτιά.
Αφήνω μία μέρα να βγάλει το φρούτο τα υγρά του.
Την επόμενη μέρα δένω το γλυκό προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη.
Αποστειρώνω τα βαζάκια μου στον φούρνο στους 100 βαθμούς στο αερόθερμο για 10 λεπτά και βάζω καυτό το γλυκό μου μέσα στα βαζάκια.
Κλείνω καλά, αναποδογυρίζω και αφήνω να κρυώσουν.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 4 λεπτά.
Στραγγίζω όσο περισσότερο μπορώ τις φλούδες μου από το νερό και τις ρίχνω μέσα στο σιρόπι.
Βράζω για 5 λεπτά και τραβάω από τη φωτιά.
Αφήνω μία μέρα να βγάλει το φρούτο τα υγρά του.
Την επόμενη μέρα δένω το γλυκό προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη.
Αποστειρώνω τα βαζάκια μου στον φούρνο στους 100 βαθμούς στο αερόθερμο για 10 λεπτά και βάζω καυτό το γλυκό μου μέσα στα βαζάκια.
Κλείνω καλά, αναποδογυρίζω και αφήνω να κρυώσουν.
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου