Εύκολη σοκολατόπιτα (ή αλλιώς κέικ βραστό)



ΕΥΚΟΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ (Ή ΑΛΛΙΩΣ ΚΕΙΚ ΒΡΑΣΤΟ)

Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
2 βανίλιες
1,5 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού κακάο
½ φλιτζάνι του καφέ αμαρέτο ή κονιάκ
1,5 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας baking powder
1 χούφτα ξηρούς καρπούς, αν θέλετε
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από αυτό το μείγμα και το φυλάμε στην άκρη, θα το ρίξουμε στο τέλος επάνω στην σοκολατόπιτα.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι το μπέικιν και το ποτό μας.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ 20χ20και ψήνουμε μόνο για 20 λεπτά στους 180, όχι παραπάνω για να είναι μαλακή μέσα.
Όταν την ψήσουμε προσθέτουμε στο μείγμα που είχαμε κρατήσει νωρίτερα τους καβουρδισμένους καρπούς ψιλοκομμένους εάν θέλουμε και το ρίχνουμε επάνω στη σοκολατόπιτα.
Σερβίρουμε με παγωτό.


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou