Ηλίανθος με κολοκύθα και σταφίδες



Μια συνταγή της κυρίας Katia Stoianova για ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ηλίανθος με κολοκύθα και σταφίδες

Υλικά
Για τη ζύμη: 
450 γρ. περίπου αλεύρι, 
1/2 κύβο μαγιάς ή 1 συσκευασία μαγιάς, 
2 αυγά, 
200 ml φρέσκο ​​γάλα, 
3 κ.σ. γιαούρτι, 
3 κ.σ. ζάχαρη, 
1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση: 
400 γρ. κολοκύθας τριμμένο, 
3 κ.σ. καρύδια χοντροαλεσμένα
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες, μαλακωμένες σε νερό
2 - 3 κ.γ. ζάχαρης (εξαρτάται από το πόσο γλυκό θέλετε)
1/2 κ.γ. αλάτι, 
2 κ.σ. λάδι, 
1/2 κ.σ. κανέλα, 
1 - 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για επάλειψη.
1 κρόκος με φρέσκο ​​γάλα

Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ διαλύουμε 50 ml φρέσκο ​​γάλα, τη μαγιά, 1 κ.σ. ζάχαρη και 2 κ.σ. αλεύρι. 
Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το υπόλοιπο γάλα, το γιαούρτι, το αλάτι. 
Προσθέτουμε στο άλλο μπολ. 
Ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη. 
Αφήνουμε να φουσκώσει για μιάμιση ώρα

Για τη γέμιση: 
Όταν τρίβουμε την κολοκύθα, προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για να αφήσει το υγρό να τρέξει. Στη συνέχεια πιέζουμε πολύ καλά. 
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. 
Εάν δεν έχουμε φρυγανιά μπορούμε να αλέσουμε 4 - 5 μπισκότα.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τη διαιρούμε σε δύο ίσα μέρη. 
Τοποθετούμε την πρώτη μπάλα σε χαρτί ψησίματος και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5 cm και διαμέτρου 35-40 cm. 
Απλώνουμε τη γέμιση. 
Πλάθουμε το δεύτερο φύλλο και τοποθετούμε από πάνω. 
Κόβουμε στο κέντρο έναν κύκλο με τη βοήθεια ενός ποτηριού.
Πατάμε τα άκρα με ένα πιρούνι και κόβουμε 16 λωρίδες.
Περιστρέφουμε την κάθε λωρίδα 2 - 3 φορές. 
Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού που έχουμε αραιώσει με φρέσκο ​​γάλα. 
Πασπαλίζουμε στο κέντρο σουσάμι και μερικές σταφίδες.