Πέστο βασιλικού



Μια συνταγή της κυρίας Θεογνωστου Φροσως για ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ από την ομάδα στο Facebook Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου


Πέστο βασιλικού

Το καλοκαιράκι ποιο σπίτι δεν έχει βασιλικό;
Προσωπικά τρελαίνομαι με τα λουλούδια και ιδιαίτερα με τον βασιλικό!
Τα φύλλα του γίνονται ένα υπέροχο λικέρ αλλά και υπέροχη σάλτσα πέστο.
Βάζουμε το πέστο σε μικρά βαζάκια και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας για 5 ημέρες έτσι έχουμε έτοιμη σάλτσα για τα μακαρόνια μας !

ΥΛΙΚΆ
100 γρ. βασιλικό μόνον τα φύλλα
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι ελαφρώς καβουρδισμένο
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι
1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμά

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φύλλα του βασιλικού, τα βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για να γίνουν πολτός.
Το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια κλείνουμε με το καπάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο.