Μια συνταγή της κυρίας Siarka Sofia για ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές
Ρεβανί Βεροίας με παγωτό βανίλια
Το απόλυτο (αυθεντικό) καλοκαιρινό γλυκό!
Υλικά:
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1/2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη (προαιρετικά)
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη καλά και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε σε φόρμα ή ταψάκι περασμένο με λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 180° για 35 λεπτά.
Ταψί 20Χ25
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού
Bράσιμο 10 λεπτά
Σιροπιάζουμε ζεστό ρεβανί με καυτό σιρόπι
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού
Bράσιμο 10 λεπτά
Σιροπιάζουμε ζεστό ρεβανί με καυτό σιρόπι