Πάστα Φλώρα



Μια συνταγή της κυρίας Katia Stoianova για ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πάστα Φλώρα

Υλικά για τη βάση

200 gr. βούτυρο (κρύο κομμένο σε κύβους)
2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1/3 κούπα του τσαγιού ζάχαρη,
2 κρόκους,
1 βανίλια,
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
2 κ.σ. κονιάκ

Εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλας.

Εκτέλεση
Τρίβω με τα χέρια βούτυρο και αλεύρι, ζυμώνω και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνω μία ώρα στο ψυγείο.
Στρώνω σε ταρτιέρα ή ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα (κρατάω ζύμη για τα κορδόνια).
Στρώνω μαρμελάδα κι από πάνω στολίζω με τη ζύμη που κράτησα.
Ψήνω για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.