ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΡΕΠΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Συστατικά
Για τις κρέπες
300 ml γαλα
170 g αλευρι γ.ο.χ.
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
50ml ηλιέλαιο
Για τη γέμιση
10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
200 g κίτρινο τυρί τριμμένο
Για τη μπεσαμέλ
1 κ. σούπας βούτυρο
2 κ. σούπας αλεύρι
300 ml γάλα
1 αυγό
50 g κίτρινο τυρί τριμμένο (extra τυρί τριμμένο και 100 g κρέμα γάλακτος από πάνω)
Για τις κρέπες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τις κρέπες και τις φτιάχνουμε μια μια σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και συνεχίζουμε με τη μπεσαμέλ.
Για τη μπεσαμέλ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με το αλεύρι και το ανακατεύουμε για να τσιγαριστεί.
Όταν πάρει χρώμα και σφίξει πολύ προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς το γάλα.
Όταν ρίξουμε όλο το γάλα και το μείγμα πάρει μια παχύρευστη υφή, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και το αυγό και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ σε ενα μπωλ για να ρίξουμε τη θερμοκρασία και μετά από λίγο πρσθέτουμε το τριμμένο τυρί και την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε τετραγωνάκια.
Ανακατεύουμε και έπειτα γεμίζουμε μια μια τις κρέπες τοποθετώντας λίγο από το μείγμα στην άκρη της κρέπας, τυλίγουμε τα πλαινά και μετά ρολάρουμε για να πάρει ένα κυλινδρικό σχήμα.
Τοποθετούμε τις κρέπες σε ενα πιρέξ, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε λίγο τυρί για να κάνει τραγανή κρούστα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20-25 λεπτά! Καλή επιτυχία! :)
Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη, συνταγή Άκης Πετρετζίκης