Αρωματικό αλάτι



Μια συνταγή της κυρίας Θεογνωστου Φροσως για ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΛΑΤΙ από την ομάδα στο Facebook Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου


Αρωματικό αλάτι

Υλικά
1 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
2 λεμόνια το ξύσμα
3 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
4 κλαδάκια φρέσκο λεμονοθύμαρο

Βάζουμε στο γουδί το χονδρό αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα δενδρολίβανου, το λεμονοθύμαρο και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνει σκόνη.
Βάζουμε το μείγμα αλατιού σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Το απλώνουμε καλά και το βάζουμε στον φούρνο στους 50° για 1 ώρα για να στεγνώσει. 
Βάζουμε το αρωματισμένο αλάτι μας σε γυάλινο βάζο .
Είναι ιδανικό για ψητά κρέατα, ψάρια, σαλάτες και ό,τι άλλο μας αρέσει.
Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δενδρολίβανο και το λεμονοθύμαρο με όποιο μυρωδικό μας αρέσει, όπως η ρίγανη ο κόλιανδρος και ξύσμα πορτοκαλιού!