
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΛΑΤΙ
Υλικά
1 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
2 λεμόνια το ξύσμα
3 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
4 κλαδάκια φρέσκο λεμονοθύμαρο
Εκτέλεση
Βάζουμε στο γουδί το χονδρό αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα δενδρολίβανου, το λεμονοθύμαρο και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνει σκόνη.
Βάζουμε το μείγμα αλατιού σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Το απλώνουμε καλά και το βάζουμε στον φούρνο στους 50° για 1 ώρα για να στεγνώσει.
Βάζουμε στο γουδί το χονδρό αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα δενδρολίβανου, το λεμονοθύμαρο και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνει σκόνη.
Βάζουμε το μείγμα αλατιού σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Το απλώνουμε καλά και το βάζουμε στον φούρνο στους 50° για 1 ώρα για να στεγνώσει.
Βάζουμε το αρωματισμένο αλάτι μας σε γυάλινο βάζο .
Είναι ιδανικό για ψητά κρέατα, ψάρια, σαλάτες και ό,τι άλλο μας αρέσει.
Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δενδρολίβανο και το λεμονοθύμαρο με όποιο μυρωδικό μας αρέσει, όπως η ρίγανη ο κόλιανδρος και ξύσμα πορτοκαλιού!
Είναι ιδανικό για ψητά κρέατα, ψάρια, σαλάτες και ό,τι άλλο μας αρέσει.
Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δενδρολίβανο και το λεμονοθύμαρο με όποιο μυρωδικό μας αρέσει, όπως η ρίγανη ο κόλιανδρος και ξύσμα πορτοκαλιού!