Τούρτα σοκολάτας με μπισκότα



ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Γρήγορη, εύκολη, δροσερή και πολύ πολύ νόστιμη!!

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι- Μπερ
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την κρέμα σοκολάτας
1 λίτρο γάλα
1/4 φλ ζάχαρη (6κ.σ)
3/4 φλ κορν φλάουρ (7 κ.σ γεμάτες)
120 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ γεμάτες Μερέντα
Μια πρέζα αλάτι
150 γρ βούτυρο lurpak

Για τη σαντιγί
550 γρ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ κοφτές άχνη

Για το γαρνίρισμα
Καραμέλα γάλακτος ή νιφάδες σοκολάτας ή Μερέντα ή μπισκότα θρυμματισμένα της αρεσκείας σας ή ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση
Σπάω σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα τοποθετώ μέσα σε ένα τσέρκι 26 εκ.
Τα ραντίζω με το κονιάκ.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω το κρύο γάλα τη ζάχαρη, το αλάτι και το κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζω την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα σε κομμάτια , τη Μερέντα και το βούτυρο.
Ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια ωραία λεία αφράτη κρέμα.
Περιχύνω τα μπισκότα και ανακινώ καλά να πάει η κρέμα παντού.
Αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζω στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον.
Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ χτυπάω την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί.
Απλώνω πάνω στο γλυκό.
Βάζω πάλι στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Με ένα μαχαιράκι ξεχωρίζω περιμετρικά το γλυκό και ξεφορμάρω.
Στολίζω με νιφάδες σοκολάτας και με κάς κας καρδούλες!


Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget