
ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 25 απύρηνες ολόκληρες ελιές
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε το αλεύρι με το καλαμποκέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού.
- Γεμίζουμε με τις ελιές (ή ό,τι άλλο θέλουμε) και κλείνουμε σε μπαλίτσες.
- Τις πατάμε λίγο, τις βουτάμε σε σουσάμι και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου, συνταγή: Andry Michael
