Μαρμελάδα Κουμ Κουάτ



Μια συνταγή της κυρίας Θεογνωστου Φροσως για ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ από την ομάδα στο Facebook Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου


Μαρμελάδα Κουμ Κουάτ

Υλικά
1 κιλό κουμ κουάτ
1 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 ξυλάκια κανέλας
1 λεμόνι

Εκτέλεση
Βράζω τα κουμ κουάτ για δέκα λεπτά και σουρώνω
Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και κάνω την ίδια διαδικασία για άλλες τρεις φορές, έτσι ώστε να ξεπικρίσουν καλά.
Κόβω τα κουμ κουάτ στην μέση και βγάζω τα κουκούτσια τους.
Τα χτυπάω στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας χοντροκομμένος χυλός
Βάζω σε μία κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για δέκα λεπτά και μετά προσθέτω τα κουμ κουάτ, τα ξυλάκια της κανέλας και το λεμόνι κομμένο στα τέσσερα.
Βράζω μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Μόλις κρυώσει, αφαιρώ τα λεμόνια και την κανέλα και φυλάω σε αποστειρωμένα βάζα