Μια συνταγή για ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από τη σελίδα στο Facebook Instasuntages
Τσουρέκι με σταγόνες σοκολάτας
Τσουρέκι με σταγόνες σοκολάτας για κάθε ώρα.
Το έφτιαξα χθες το βράδυ και δεν πρόλαβα να το τραβήξω φωτογραφία ολόκληρο, το έκοψαν ζεστό τα παιδιά.
Δεν τα αδικώ, μας έσπασε η μύτη όσο ψηνόταν.
Είναι γευστικό και παρά πολύ αφράτο.
Υλικά
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
2 1/4 κ.γ ξηρή μαγιά
2/3 κούπας γάλα φρέσκο
57g βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
2 αυγά μεγάλα
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1 αυγό για άλειμμα
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 1 1/2 κούπες αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Λιώνουμε το βούτυρο, εγω το λιώνω στο microwave και προσθέτουμε σε αυτό το γάλα και τα αυγά. Τα χτυπάμε και τα αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο με το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Χτυπάμε με το γάντζο για 12 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη, θα δείτε ότι η ζύμη θα σχηματιστεί μια μπάλα και θα έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου μιάμιση ώρα σε ζεστό σημείο. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας να πάνε παντού.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, κόβουμε την ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια, κάνουμε μπαστούνια και δημιουργούμε 1 κοτσίδα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει περίπου 30-40 λεπτά. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα, στους 180°C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.
Υλικά
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
2 1/4 κ.γ ξηρή μαγιά
2/3 κούπας γάλα φρέσκο
57g βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
2 αυγά μεγάλα
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1 αυγό για άλειμμα
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 1 1/2 κούπες αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Λιώνουμε το βούτυρο, εγω το λιώνω στο microwave και προσθέτουμε σε αυτό το γάλα και τα αυγά. Τα χτυπάμε και τα αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο με το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Χτυπάμε με το γάντζο για 12 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη, θα δείτε ότι η ζύμη θα σχηματιστεί μια μπάλα και θα έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου μιάμιση ώρα σε ζεστό σημείο. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας να πάνε παντού.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, κόβουμε την ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια, κάνουμε μπαστούνια και δημιουργούμε 1 κοτσίδα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει περίπου 30-40 λεπτά. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα, στους 180°C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.
Η συνταγή στο instagram πατώντας στον σύνδεσμο