Τιραμισού



ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ


Ένα από τα διασημότερα Ιταλικά γλυκά που έχει καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο, χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του.


Υλικά
1 Μόρφατ
250 γρ Φιλαδέλφεια
250 γρ άχνη
250 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
1 βανίλια
1 κουβερτούρα τριμμένη
3 πακέτα σαβαγιάρ

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και τα βάζουμε στο ψυγείο. 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό με 1 κουταλιά της σούπας νες καφέ και 1 κουταλιά της σούπας κακάο. 
Το βάζουμε στη φωτιά να χλιαρύνει το νερό και να λιώσουν οι σκόνες (όχι να ζεσταθεί). 
Σε ένα ταψάκι ή τάπερ παίρνουμε ένα - ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε στο μείγμα με το νερό και τις σκόνες και τα αραδιάζουμε με τη σειρά μέχρι να τελειώσει η μια στρώση.
Από πάνω βάζουμε κρέμα, ξανά μπισκότα και τέλος πάλι κρέμα. 
Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και από πάνω πασπαλίζουμε κακάο και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο!


Δημιουργός συνταγής: Theodwra Kermeniwth