ΘΕΪΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Πραγματικά μου ήρθε να πάρω κουτάλι και να φάω όλη τη μπεσαμέλ!
Τόσο τέλεια έγινε!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκανα τον κιμά για τον οποίο τσιγάρισα σε λάδι κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και κόκκινη πιπεριά.
Έριξα τον κιμά.
Αφού άλλαξε χρώμα έριξα λίγο κρασάκι και περίμενα να εξατμιστεί.
Έριξα φρέσκια τριμμένη ντομάτα, ένα κουταλάκι πελτέ και από μπαχαρικά αλάτι, πιπέρι, κανέλα και ένα φύλλο δάφνης.
Έβρασα τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο, τα στράγγισα και τα έβαλα στο ταψί με μπόλικη μυζήθρα.
Από πάνω έβαλα τον κιμά και τα ανακάτεψα λίγο και από πάνω μπεσαμέλ που έφτιαξα ως εξής:
Σε κατσαρόλα έβαλα 2 λίτρα λίτρα γάλα, 2 αυγά, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και 9 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ.
Ανακάτεψα καλά να διαλυθούν όλα τα υλικά και άναψα το μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Όταν πήξει αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα μια μεγάλη χούφτα τυρί κίτρινο, εγώ συνήθως βάζω ρεγκάτο ή παρμεζάνα αλλά προσέχω πολύ το αλάτι που θα βάλω.
Βάζω το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα και ψήνω για 45 - 50 λεπτά.
Αν δω ότι πάει να πάρει πολύ χρώμα το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.
ΠΗΓΗ: Βασιλική Φαρμάκη