ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Ένα πεντανόστιμο και καλοκαιρινό φαγητό με βάση τις μελιτζάνες και το κοτόπουλο, εμπνευσμένο από τα αμερικανικά casserole, που σίγουρα θα λατρέψετε. Απλό στην προετοιμασία και γεμάτο γεύση, είναι ιδανικό για καθημερινά γεύματα ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
- 2-3 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
- 2-3 μελιτζάνες, πλυμένες και κομμένες
- 1 ποτηράκι κρασί
- 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κομματάκια
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- ελαιόλαδο, για σοτάρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο, ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας συχνά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, ανακατεύουμε μέσα τα κομματάκια φέτας και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
- Σκεπάζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί και να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε με μια παγωμένη μπύρα!
Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη
Ακολουθήστε μας στο Google News!