ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ, ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΖΕΛΕ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Πανέμορφα, δροσερά, γευστικά γλυκάκια του καλοκαιριού!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Φτιάχνουμε πρώτα ζελέ κεράσι όπως αναγράφει η συσκευασία.
Βάζουμε τα ποτήρια λίγο στα πλάγια ακουμπώντας τα κάπου και ρίχνουμε ζελέ.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Κάνουμε την ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 3 ποτήρια γάλα με 4 κ.σ. ζάχαρη να ζεσταθούν.
Έχουμε βγάλει λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολάκι και διαλύουμε 4 κ.σ. κορν φλάουρ ή Κάστερ πάουντερ.
Το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε.
Την αφήνουμε 2 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας την, βγάζουμε τα κρύα ζελέ από το ψυγείο και ρίχνουμε στο καθένα κρέμα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
Βάζουμε στην εστία σε κατσαρολάκι 200.γρ κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Σπάμε μέσα 200 γρ κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε και μόλις δέσει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε 1 κ.σ. Βιτάμ.
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει λεία και να κρυώσει.
Βγάζουμε τα κρύα γλυκάκια από το ψυγείο και ρίχνουμε στο καθένα σοκολάτα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με ινδοκάρυδο και φυσικά το κερασάκι.
Credits:
Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!