Σουβλάκια χταπόδι και σουπιές στα κάρβουνα με φανταστική σάλτσα μουστάρδας



ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Δεν περιγράφεται η νοστιμιά τους!!!
Η σαλτσούλα είναι ιδανική και για ψητά κρατικά και ιδιαίτερα για το κοτόπουλο!!

Υλικά
1 μεγάλο χταπόδι 2,5 κιλά
2 δάφνες
3 κόκκους μπαχάρι
4 -5 κόκκους πιπέρι
1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
1 μικρό ξερό κρεμμύδι

Για τη σάλτσα μουστάρδας
150 ml ελαιόλαδο
Χυμό από δύο μεγάλα λεμόνια
1 κ.σ γεμάτη μουστάρδα
1 κσ μέλι
2-3 κλαράκια ξερή ρίγανη για το ράντισμα

Εκτέλεση
Πλένω και καθαρίζω το χταπόδι από το δόντι και τη σακουλίτσα του.
Το βάζω σε μία βαθιά κατσαρόλα και προσθέτω το ξύδι, τα μπαχάρια , το πιπέρι , τις δάφνες και το χυμό πορτοκαλιού.
Σιγοβράζω για μια ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει και να τσιμπιέται το χταπόδι.
Το βγάζω από την κατσαρόλα και αφήνω να κρυώσει.
Χωρίζω τα πλοκάμια του και κόβω κομμάτια σε πάχος ενός δαχτύλου.
Πλένω και κόβω τις πιπεριές σε κύβους περίπου στο μέγεθος του χταποδιού που κόψαμε.
Το ίδιο κάνουμε και με το κρεμμύδι...βγάζοντας όμως ένα ένα τα στρώματα του.
Περνάω σε ξυλάκι εναλλάξ χταπόδι κρεμμύδι και πιπεριές.
Ετοιμάζω τη σάλτσα μου χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πήξει η σαλτσούλα.
Ψήνω τα σουβλάκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά περνώντας τα σουβλάκια με τη σαλτσούλα που έφτιαξα , με τα κλαράκια ρίγανης, ή με ένα πινέλο.
Δεν ψήνω πολύ... 2 - 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Σερβίρω σε πιατέλα και περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα μουστάρδας.
Για τις σουπιές πλένω καθαρίζω και στεγνώνω πολύ καλά τις σουπιές με χαρτί κουζίνας.
Αλατίζω καλά χαράζω ελαφρώς το δέρμα και ψήνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
Δεν παραψήνω για να μην σκληρύνουν.
Περιλούζω με τη σαλτσούλα που έφτιαξα και πασπαλίζω με ρίγανη.
Σερβίρω με ψητές πιπεριές!!!!


Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget