Μια συνταγή για ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ από τη σελίδα vitam.gr
Τάρτα με φέτα και ντομάτα
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια Βιτάμ soft
1 αυγό
Aλάτι
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί (π.χ. gouda)
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
250 γραμμάρια ντομάτα cherry
1 ψιλοκομμένη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
Φρέσκος βασιλικός
Φρέσκο θυμάρι
Σπόροι σόγιας (για την τάρτα)
Εκτέλεση
200 γραμμάρια Βιτάμ soft
1 αυγό
Aλάτι
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί (π.χ. gouda)
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
250 γραμμάρια ντομάτα cherry
1 ψιλοκομμένη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
Φρέσκος βασιλικός
Φρέσκο θυμάρι
Σπόροι σόγιας (για την τάρτα)
Εκτέλεση
Ρίχνω το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι στο μπολ. Προσθέτω το Βιτάμ και ένα αυγό.
Ανακατεύω όλα τα υλικά με το μίξερ και ζυμώνω γρήγορα. Εάν η ζύμη δε ζυμώνεται, προσθέτω μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος.
Αλείφω τη φόρμα για την τάρτα (με διάμετρο 26 εκατοστά) με Βιτάμ και πασπαλίζω με αλεύρι.
Ανοίγω τη ζύμη και καλύπτουμε το κάτω μέρος και τις πλευρές της φόρμας.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Τοποθετώ τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Σκεπάζω τη ζύμη με ένα κομμάτι χαρτί, βάζοντας πάνω από αυτό φασόλια.
Τoτοποθετώ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 15 λεπτά στους 200°C.
Ψιλοκόβω το σκόρδο και το τηγανίζω με πιπεριές με μια κουταλιά της σούπας λιωμένο Βιτάμ.
Ψιλοκόβω τα μυρωδικά.
Ανακατεύω τη φέτα με τα αυγά, προσθέτω τις τηγανητές πιπεριές, τα μυρωδικά και το τριμμένο τυρί.
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.
Αφαιρώ τα φασόλια και το χαρτί από τη φόρμα.
Βάζω το μείγμα τυριού στην τάρτα και κάνω επίπεδη την επιφάνεια.
Τοποθετώ ντομάτες στο προετοιμασμένο μείγμα.
Τοποθετώ την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για περίπου 30 λεπτά στους 180°C.
Ανακατεύω όλα τα υλικά με το μίξερ και ζυμώνω γρήγορα. Εάν η ζύμη δε ζυμώνεται, προσθέτω μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος.
Αλείφω τη φόρμα για την τάρτα (με διάμετρο 26 εκατοστά) με Βιτάμ και πασπαλίζω με αλεύρι.
Ανοίγω τη ζύμη και καλύπτουμε το κάτω μέρος και τις πλευρές της φόρμας.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Τοποθετώ τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Σκεπάζω τη ζύμη με ένα κομμάτι χαρτί, βάζοντας πάνω από αυτό φασόλια.
Τoτοποθετώ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 15 λεπτά στους 200°C.
Ψιλοκόβω το σκόρδο και το τηγανίζω με πιπεριές με μια κουταλιά της σούπας λιωμένο Βιτάμ.
Ψιλοκόβω τα μυρωδικά.
Ανακατεύω τη φέτα με τα αυγά, προσθέτω τις τηγανητές πιπεριές, τα μυρωδικά και το τριμμένο τυρί.
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.
Αφαιρώ τα φασόλια και το χαρτί από τη φόρμα.
Βάζω το μείγμα τυριού στην τάρτα και κάνω επίπεδη την επιφάνεια.
Τοποθετώ ντομάτες στο προετοιμασμένο μείγμα.
Τοποθετώ την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για περίπου 30 λεπτά στους 180°C.