Κεράσι γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Μαρινας Μισαηλιδου για ΚΕΡΑΣΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κεράσι γλυκό του κουταλιού

Μια και ειναι η εποχη τους και τα δεντρα γεματα ειπα να μαζεψω και να κανω το γλυκακι μου.

Υλικα:
2 κιλα κερασια
2 κιλα ζαχαρη.
Χυμο απο ενα λεμονι

Πλενω και βγαζω απο τα κερασακια μου τα κουκουτσια.
Τα τοποθετω στην κατσαρολα μου ανα στρωσεις. Κερασια - ζαχαρη - κερασια.
Τα αφηνω ολο το βραδυ να κατεβασουν τα υγρα τους.
Την επομενη μερα τα βραζω σε μετρια φωτια, εαν χρειαστει ξαφριζω.
Τα βραζω περιπου 3 τεταρτα της ωρας μεχρι να δω εαν εχει δεσει το σορόπι.
Κατεβαζω απο την φωτια, ριχνω το χυμο απο το λεμονι και αφηνω να κρυωσει.
Τοποθετω στα βαζα και απολαμβανουμε με ενα ποτηρι δροσερο νερο η πανω απο παγωτο.