![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdFTAY0J_jK8upFgw_zLe0vojHK_yYJWlN1Rs2YupFZH2XZDkyFWUWadGS_bSroGsLPUSh_CmAYbBHxtsLwbP1D8Gs4LYdKTsqld6ixQH6I_sbuY84z7EAwxfNbg57-eyP0SWSNF3RktY_/s16000/milfeig2.jpg)
ΜΙΛΦΕΪΓ
Ένα ελαφρύ γλυκάκι και πολύ νόστιμο!!
Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 βανίλιες
2 φλ τσαγιού ζάχαρη
1 φυτική σαντιγί στο πράσινο κουτί
2 πακέτα σφολιατίνια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Από το 1 κιλό γάλα παίρνουμε 1 ποτήρι και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα στη φωτιά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το 1 ποτήρι γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει χυλός.
Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα γάλα + αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 3 κ.σ. σαντιγί, ανακατεύουμε και ξεκινάμε να στρώνουμε σφολιατίνια σε ένα ταψάκι ή τάπερ, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει στη μέση κατά μήκος.
Τέλος γαρνίρουμε με τη σαντιγί και τρίβουμε μπισκότο για να στολίσουμε το γλυκό.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxbtMF0zoTUb5hLLBOfFWUhkL0W0lGQ1HNF8xKi533e9WNomj2XgDfaViMsJQRhJR4TKO5iMhpnWkf_oIGTMpZiPxecRtMgkCiNaf_t4TjV0Ey8NDRkudtAs9XGdYskJQAQshsdd-9CRrq/s16000/milfeig.jpg)
Δημιουργός συνταγής: Theodwra Kermeniwth