ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΣΤΑΚΙΑ
Εύκολη και πεντανόστιμη!
Υλικά:
Για το παντεσπάνι (για τσέρκι 30Χ30):- 9 αυγά
- 270 γρ. ζάχαρη
- 2 γρ. αλάτι
- 2 βανίλιες
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 2 φακελάκια Γιώτης κρέμα μιλφέιγ
- 1320 ml γάλα
Για το γλάσο:
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 200 ml γάλα
- 2 κ.σ. σπορέλαιο
Για το σιρόπι:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- Λίγο χυμό λεμόνι
Για το στόλισμα:
- Σαντιγί φυτική (στην πράσινη συσκευασία)
- Κερασάκι γλασέ
Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι:- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με πάνω-κάτω αντιστάσεις.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών σε δύο δόσεις.
- Ανακατεύουμε απαλά με μια τρυπητή κουτάλα και τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 30x30 εκ. και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
- Αφού κρυώσει, κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία κομμάτια.
- Χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα μιλφέιγ με το γάλα μέχρι να αφρατέψει και να πήξει.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει ελαφρά.
- Σιροπιάζουμε τα παντεσπάνια με το σιρόπι.
- Απλώνουμε την κρέμα μιλφέιγ ανάμεσα στα παντεσπάνια, δημιουργώντας στρώσεις.
- Περιχύνουμε το γλάσο σοκολάτας πάνω από το γλυκό.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε μικρά παστάκια (μου βγήκαν 21 κομμάτια).
- Διακοσμούμε με σαντιγί και κερασάκια γλασέ.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Theodwra Kermeniwth