Πάστα ταψιού κομμένη σε μικρά παστάκια

Πάστα ταψιού σοκολάτα

ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΣΤΑΚΙΑ


Εύκολη και πεντανόστιμη!


Υλικά:

Για το παντεσπάνι (για τσέρκι 30Χ30):
  • 9 αυγά
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
  • 2 φακελάκια Γιώτης κρέμα μιλφέιγ
  • 1320 ml γάλα

Για το γλάσο:
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 200 ml γάλα
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο

Για το σιρόπι:
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • Λίγο χυμό λεμόνι

Για το στόλισμα:
  • Σαντιγί φυτική (στην πράσινη συσκευασία)
  • Κερασάκι γλασέ


Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με πάνω-κάτω αντιστάσεις.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών σε δύο δόσεις.
  4. Ανακατεύουμε απαλά με μια τρυπητή κουτάλα και τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 30x30 εκ. και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
  6. Αφού κρυώσει, κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία κομμάτια.
Για τη γέμιση:
  1. Χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα μιλφέιγ με το γάλα μέχρι να αφρατέψει και να πήξει.
Για το γλάσο:
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα.
  2. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για το σιρόπι:
  1. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει ελαφρά.
Συναρμολόγηση:
  1. Σιροπιάζουμε τα παντεσπάνια με το σιρόπι.
  2. Απλώνουμε την κρέμα μιλφέιγ ανάμεσα στα παντεσπάνια, δημιουργώντας στρώσεις.
  3. Περιχύνουμε το γλάσο σοκολάτας πάνω από το γλυκό.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε μικρά παστάκια (μου βγήκαν 21 κομμάτια).
  5. Διακοσμούμε με σαντιγί και κερασάκια γλασέ.
 
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Theodwra Kermeniwth

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget