Μια συνταγή της κυρίας Katia Stoianova για ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΑΣΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σοκολατόπαστες
Υλικά:
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
180 γρ. αλευρι που φουσκωνει μονο του,
1 βανιλια,
2 κ.γ. κακαο,
Για την κρεμα:
Για την κρεμα:
500 γρ. σαντιγί ζαχαροπλαστικής με 3 κ.σ. ζαχαρη αχνη και 200 γρ μερεντα.
Για το σιροπι.
Για το σιροπι.
1 φλυτζανι τσαγιου νερο και ενα ζαχαρη με ενα κομματι λεμονι
Εκτελεση:
Πρωτα χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη πολυ καλα.
Εκτελεση:
Πρωτα χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη πολυ καλα.
Μετα συμπληρωνουμε το αλευρι με τη βανιλια και στο τελος το κακαο.
Τοποθετουμε το μιγμα σε ενα ταψι με αντικολλητικό χαρτι και ψηνουμε στους 180 βαθμους,
Για την κρεμα χτυπαμε με μιξερ τη σαντιγί με την αχνη ζαχαρη και ανακατευουμε την Μερέντα.
Όταν κρυωσει το παντεσπανι κοβουμε σε κομματια, αλειφουμε με το σιροπι και βαζουμε κρεμα.
Απο πανω βαζουμε το δευτερο κομματι και επαναλαμβανουμε.
Αφηνουμε στο ψυγειο για 40 λεπτα να σφιξει το μιγμα.
Μετα πασπαλιζουμε τις παστες με κρεμα απο ολες τις μεριες, προσθετουμε τα κομματια σοκολατας και κανουμε το ντεκορ με το κερασακι στην παστα.