Μια συνταγή για BUTTERHORNS ROLLS από τη σελίδα στο Facebook Instasuntages
Butterhorns Rolls
Σήμερα θα σας δώσω μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή για Butterhorns Rolls, είναι κάτι μεταξύ μπριος και κρουασάν. Είναι πολύ αφράτα και νόστιμα. Ότι πρέπει να αρχίσει κανείς το πρωινό του. Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα, με μαρμελάδα ή να τα γεμίσετε με Nutella. Τρώγονται υπέροχα και σαν ψωμάκι για σάντουιτς.
Υλικά
1 κούπα γάλα φρέσκο (250ml)
1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (113g)
3/4 κούπας ζάχαρη (150g)
1/2 κ.γ αλάτι
3 αυγά χτυπημένα
2 κ.σ μαγιά Μύλοι Αγίου Γεωργίου που δεν χρειάζεται διάλυση
4-5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ (600g-750g) μου πήρε 5 ακριβώς
6 κ.σ βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
Διαδικασία
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγαίνει καπνός. Δεν θελουμε να πάρει βράση.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, τα αυγά και ανακατεύουμε να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με τον γάντζο και προσθέτουμε τις 2 κούπες αλεύρι και την μαγιά.
Προσθέτουμε τις άλλες 2 κούπες αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά τσεκάροντας την ζύμη αν χρειάζεται περισσότερο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει.
Βάζουμε την ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ να διπλασιάσει τον όγκο της. Περίπου 2 ώρες.
Χωρίζουμε τις ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια. Σε καλά αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι όπως την πίτσα. Κόβουμε με την ροδέλα διαγώνια κομμάτια βγαίνουν περίπου 8 μεγάλα ή 12 μικρά τριγωνάκια στο κάθε ζυμάρι. Βουτυρώνουμε τα τριγωνάκια και τα ρολάρουμε να κλείσουν. Σε αυτά που θα βάλλουμε μερέντα δεν βάζουμε βούτυρο.
Κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα 2 κομμάτια ζύμης. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα σκεπασμένα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 7-12λεπτά. (Μου πήραν 7 λεπτά ακριβώς). Θελουμε να ροδίσουν ελαφρά και να γίνει λίγο καφετί ο πάτος τους. Όταν βγουν από τον φούρνο θα τα αλείψουμε με λιωμένο βούτυρο.
Η συνταγή στο instagram πατώντας στον σύνδεσμο