Μια συνταγή για RED VELVET CUPCAKES από τη σελίδα στο Facebook Instasuntages
Red Velvet Cupcakes
Υλικά
3/4 κούπας ξινόγαλο (177ml)
3/4 κ.γ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 ¼ κούπες αλεύρι γ.ο.χ (155g)
¾ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική (150g)
¼ κούπας ζάχαρη καστανή (50g)
2 κ.σ σκόνη κακάο (12g)
¾ κ.γ μαγειρική σόδα
½ κ.γ αλάτι
4 κ.σ βούτυρο λιωμένο (57g)
¼ κούπας ηλιέλαιο (60ml)
1 αυγό μεγάλο
1 ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για την βουτυρόκρεμα
1 κούπα ζάχαρη (200g)
5 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ (40g)
¼ κ.γ αλάτι 1 κούπα φρέσκο γάλα (236ml)
1 κούπα βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου (226g)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες.
2. Σε μια κούπα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξινόγαλο με το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, το αλεύρι, την κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, το κακάο, την σόδα και το αλάτι να ενωθούν καλά.
4. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο. Το μείγμα θα είναι πολύ παχύ.
5. Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια και ανακατεύουμε.
6. Ανακατεύουμε άλλη μια φορά το χρώμα και το προσθέτουμε στο μείγμα.
7. Αδειάζουμε το μείγμα στις θήκες, όχι περισσότερο απο τα 2/3 γιατι δεν θα φουσκώσουν όπως πρέπει και θα χαλάσουν τα Cupcakes.
8. Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε απο τις φόρμες.
9. Αφού κρυώσουν τελείως γαρνίρουμε με την βουτυρόκρεμα.
1 κούπα ζάχαρη (200g)
5 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ (40g)
¼ κ.γ αλάτι 1 κούπα φρέσκο γάλα (236ml)
1 κούπα βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου (226g)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες.
2. Σε μια κούπα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξινόγαλο με το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, το αλεύρι, την κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, το κακάο, την σόδα και το αλάτι να ενωθούν καλά.
4. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο. Το μείγμα θα είναι πολύ παχύ.
5. Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια και ανακατεύουμε.
6. Ανακατεύουμε άλλη μια φορά το χρώμα και το προσθέτουμε στο μείγμα.
7. Αδειάζουμε το μείγμα στις θήκες, όχι περισσότερο απο τα 2/3 γιατι δεν θα φουσκώσουν όπως πρέπει και θα χαλάσουν τα Cupcakes.
8. Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε απο τις φόρμες.
9. Αφού κρυώσουν τελείως γαρνίρουμε με την βουτυρόκρεμα.