Τούρτα Red Velvet



Μια συνταγή για ΤΟΥΡΤΑ RED VELVET από τη σελίδα στο Facebook Instasuntages


Τούρτα Red Velvet

Υλικά
1 1/2 κούπες ξινόγαλο (355ml)
2 κ.γ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 ¼ κούπες αλεύρι γ.ο.χ (280g)
1 ¼ κούπες ζάχαρη κρυσταλλική (250g)
¾ κούπας καστανή ζάχαρη (150g)
3 κ.σ κακάο (19g)
1 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ αλάτι
1/2 κούπα βούτυρο ανάλατο λιωμένο (113g)
1/2 κούπα ηλιέλαιο (113ml)
2 αυγά μεγάλα + 1 κρόκος
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ λευκό ξύδι

Υλικά για την βουτυρόκρεμα
1 κούπα ζάχαρη (200g)
5 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ (40g)
¼ κ.γ αλάτι 1 κούπα φρέσκο γάλα (236ml)
1 κούπα βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου (226g)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε να διαλυθεί το χρώμα στο ξινόγαλο και το αφήνουμε πλάι.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε ζάχαρη κρυσταλλική και καστανή, την σόδα και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε, το μείγμα θα είναι πολύ παχύ. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τον κρόκο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την βανίλια και το ξύδι. Τέλος ρίχνουμε το μείγμα με το χρώμα και ανακατεύουμε να ενωθεί με το μείγμα υπόλοιπο. Δεν ανακατεύουμε πολύ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια (έχουμε αλείψει με βούτυρο και έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί στον πάτο) και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 40-45 λεπτά. Ταψάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μιας χρήσης τα στρογγυλά, κάνουν τέλεια.

Διαδικασία για την βουτυρόκρεμα
1. Σε ενα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Το ανακατεύουμε με το σύρμα.
2. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας καεί μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.
3. Αποσύρουμε από την φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ να κρυώσει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε στο πλάι να κρυώσει καλά.
4. Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να αφρατέψει, προσθέτουμε μια μια κουταλιά το κρύο μείγμα περιμένοντας να ανακατευτεί κάθε κουταλιά που ρίχνουμε. Χτυπάμε να γίνει σούπερ αφράτη.
5. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και την χτυπάμε να ανακατευτεί και αυτή
6. Βάζουμε την βουτυρόκρεμα σε κορνέ και είναι έτοιμη για χρήση.

Η συνταγή στο instagram πατώντας στον σύνδεσμο