Σιροπιαστά τριγωνάκια με κακάο



Μια συνταγή της κυρίας Katia Stoianova για ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σιροπιαστά τριγωνάκια με κακάο

ΥΛΙΚΑ
4 αυγά, 
1.5 κούπα ζάχαρη, 
1 κούπα φρέσκο γάλα, 
1 φλ. τσαγιού λαδι,
2 φλ. τσαγιού αλευρι, 
1 βανίλια, 
1 μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη: 
2 κουταλιές αγνό βούτυρο ή μαργαρίνη, 
1/3 φλ. τσαγιού νερό, 
1/2 κούπα ζάχαρη,
1,5 κούπα ζάχαρη άχνη, 
1/3 φλ. τσαγιού κακάο

1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. 
Προσθέτουμε φρέσκο γάλα και λάδι. 
Στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. 
Το ψηνουμε σε ορθογώνιο ταψι (20x35), σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. 
Σε αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε τη σοκολάτα. 
Ρίχνουμε το νερό με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. 
Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι βγάζουμε το ταξί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Πρώτα κόβουμε σε ορθογώνια και μετά σε τρίγωνα. 
Βουτάμε και τις τρεις πλευρές στη σοκολάτα και στη συνέχεια σε ινδοκαρυδο.