ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ
Υλικά
- 6 μπριζολάκια λαιμού
- 4 χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες
- 3 πατάτες
- 3 μέτρια κολοκυθάκια
- 1-2 μελιτζάνες
- 1 μεγάλη ντομάτα σε φετούλες
- 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι και ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις μπριζόλες.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
- Κατόπιν ανοίγουμε, γυρίζουμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε λίγο νεράκι εάν χρειάζεται (δεν έβαλα καθόλου γιατί κατέβασαν τα λαχανικά) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες.
Έγινε λουκουμάκι.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki