
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Υλικά
- 2 φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 γρ. βούτυρο
- 1/2 φλ γάλα
- 1/2 φλ χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα
- 1200 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά, μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, στη συνέχεια το γάλα, το χυμό και το ξύσμα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και αρχίζουμε και τα προσθέτουμε στο μίγμα ώσπου η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θελουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Νικολακοπούλου
