Μια συνταγή της κυρίας Κυριακής Νικολακοπούλου για ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πασχαλινά κουλουράκια
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. βούτυρο
1/2 φλ γάλα
1/2 φλ χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα
1200 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
4 αυγά
250 γρ. βούτυρο
1/2 φλ γάλα
1/2 φλ χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα
1200 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, στη συνέχεια το γάλα, το χυμό και το ξύσμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και αρχίζουμε και τα προσθέτουμε στο μίγμα ώσπου η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Πλάθουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 - 25'.