Πασχαλινά κουλουράκια



ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


Υλικά

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλ γάλα
  • 1/2 φλ χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα
  • 1200 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά, μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, στη συνέχεια το γάλα, το χυμό και το ξύσμα.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και αρχίζουμε και τα προσθέτουμε στο μίγμα ώσπου η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  5. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θελουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Νικολακοπούλου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget