Μια συνταγή για ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΝΤΙΑΡΙΑ από τη σελίδα neadiatrofis.gr
Σουφλέ πατάτας με μανιτάρια
ΥΛΙΚΑ
4 - 5 μεγάλες πατάτες
200 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. gouda & reggato ανακατεμένα
2 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια.
Ανακατεύουμε για 3 - 4 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια.
Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε λεπτές φετούλες.
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί μια στρώση πατάτες.
Τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μίγμα των μανιταριών με το κρεμμύδι και λίγο από τα τυριά.
Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και ρίχνουμε από πάνω.
Πασπαλίζουμε με λίγο από το τυράκι και ψήνουμε στους 180ο C για μισή ώρα με σκεπασμένο ταψί και άλλη μισή ώρα ξεσκέπαστο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε λεπτές φετούλες.
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί μια στρώση πατάτες.
Τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μίγμα των μανιταριών με το κρεμμύδι και λίγο από τα τυριά.
Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και ρίχνουμε από πάνω.
Πασπαλίζουμε με λίγο από το τυράκι και ψήνουμε στους 180ο C για μισή ώρα με σκεπασμένο ταψί και άλλη μισή ώρα ξεσκέπαστο.