Φραουλόπιτα με κρέμα πατισερί



ΦΡΑΟΥΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ


Υλικά
Κέικ
250 γρ φαρινα απ'
200 γρ ζάχαρη
2 αυγά
100γρ γάλα
100 γρ σπορέλαιο
1 σφηνάκι νερό
Ξύσμα 1 λεμονιού

Κρέμα
250 γρ γάλα φρέσκο
50 γρ ζάχαρη
20 γρ κορν φλάουρ
1 αυγό
20 γρ βούτυρο
50 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
400 γρ μαρμελάδα φράουλα
Λίγες φρέσκιες φράουλες
Η μία κομπόστα κεράσι 400 γρ

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το αυγό, το κορν φλάουρ και λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το ρίχνουμε στο σκεύος με το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ.
Ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, το σφηνάκι το νερό, το ξύσμα και το αλεύρι κοσκινισμένο και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφού η κρέμα έχει κρυώσει προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
Σε ταψί η φόρμα 26εκ. που έχουμε βάλει αλεύρι και βούτυρο ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
Βάζουμε κυκλικά με κουτάλι ή με κορνέ την κρέμα και ενδιάμεσα στα κενά την μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.

Σημείωση: Η κυρία Konstantina το έφτιαξε με κεράσι κονσέρβα 400 γρ που έχει έτοιμο στο μάρκετ εγώ το έφτιαξα με μαρμελάδα φράουλα δική μου και φρέσκιες φράουλες!

ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου, συνταγή Konstantina's Kitchen

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget