ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ!
Φτιάξτε τα έτσι και απολαύστε τα πιο ωραία γεμιστά με κιμά!!
Γίνονται υπέροχα!!!
Υλικά
- 15 πιπεριές για γέμισμα (διαλέγουμε λεπτόφλουδες)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 300 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο - χοιρινό)
- 15 κ.σ. ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 - 3 κ.σ. χυμός ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κοφτό κ.γ ρίγανη
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τις ανοίγουμε κόβοντας τα καπάκια τους και βγάζουμε τα σπόρια.
- Ρίχνουμε στον πάτο κάθε μίας πιπεριάς λίγο αλατάκι και τις τοποθετούμε στο πυρέξ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω - κάτω.
- Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τον κιμά και το ρύζι και ανακατεύουμε πιέζοντάς ώστε να σπάσει ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα στην οποία έχουμε ρίξει τη ζάχαρη και τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και μαϊντανό, λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Γεμίζουμε μέχρι πάνω τις πιπεριές κι από πάνω τους ρίχνουμε λίγο αλατάκι, λίγο χυμό ντομάτας και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
- Αν έχει περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε μέσα στο ταψί μαζί με λίγο χυμό ντομάτας.
- Συμπληρώνουμε με νεράκι που να φτάνει μέχρι τη μέση της πιπεριάς και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς, πάνω - κάτω.
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ