Μια συνταγή για
ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ από τη σελίδα
chefoulis.gr Καριόκες φουντουκιού
Υλικά
Βούτυρο 220 γρ
Γάλα 300 γρ
Άχνη ζάχαρη 220 γρ
Κακάο 50 γρ
Φουντούκια 2 1/2 κούπες τριμμένα
Μπισκότα πτι- μπέρ 3 πακέτα τριμμένα στο μπλέντερ
Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 750 γρ
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί.
Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μαζί να ενωθούν.
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα πτι-μπέρ και τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κακάο.
Προσθέτουμε μέσα το γάλα που ζεστάναμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.
Πλάθουμε σε μικρά ρολά και τυλίγουμε το κάθε ρολό με μεμβράνη.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο.
Αφού τα ρολά μας έσφιξαν καλά τα κόβουμε σε κομμάτια όχι πολύ λεπτά και τα βουτάμε ένα – ένα στην λιωμένη κουβερτούρα.
Αφού τα βουτήξουμε όλα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κουβερτούρα.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο ή χωρίς.