ΚΑΡΥΔΟΤΟΥΡΤΑ (ΠΟΥΤΙΓΚΑ) ΜΕ ΚΡΕΜΑ
Η συνταγή τις καρυδόπιτας είναι της κ. Μαιρη Καπνιση και η κρέμα συνταγή δική μου
Υλικά καρυδόπιτας:
8 αυγά,
8 κ.σ. ζάχαρη,
8 κ σ. σιμιγδάλι ψιλό,
8 κ.σ. καρύδι,
2 κ.γ μπέικιν,
ξύσμα πορτοκαλιού,
μισό κ.γ. σόδα,
μισό φλιτζανάκι κονιάκ
1 κ γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.
Ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά σιμιγδάλι - μαρέγκα (μέσα στο σιμιγδάλι έχουμε ανακατέψει την κανέλα - μπέικιν - ξύσμα) και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ.
Τέλος ρίχνουμε απαλά τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας (28 Νο), βάζουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, σε αερόθερμο.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια ζάχαρη με 2 και 1/2 νερό και ένα ξυλάκι κανέλας για 7 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Σιροπιάζουμε καυτό σιρόπι - ζεστό γλυκό.
Υλικά Κρέμας:
1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό,
3 κ.σ. ζάχαρη,
4 κ.σ. Κάστερ πάουντερ ή κορν φλάουρ
2 κ σ .αλεύρι,
50 γρ βούτυρο σέ κομματάκια,
2 κρόκους αυγών,
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
1 ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
Διαλύουμε σε ένα μπολ το κορν και το αλεύρι με λίγο κρύο γάλα.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα, ανακατεύουμε και μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα.
Τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια βούτυρο και αφήνουμε να λιώσουν χωρίς να τα ανακατέψουμε με την κρέμα.
Αφού λιώσουν την ανακατεύουμε.
Βάζουμε διάφανη μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα, αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Χτυπάμε την μόρφατ με το ζαχαρούχο σε σφιχτή σαντιγί.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και ρίχνοντας σε δόσεις την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά διαρκώς μέχρι να γίνει λεία.
Τελειώνουμε ρίχνοντας την κρέμα πάνω στην κρύα καρυδόπιτα (καρυδότουρτα).
Και φυσικά διακοσμούμε με καρύδι και μπόλικη κανέλα!
Διαλύουμε σε ένα μπολ το κορν και το αλεύρι με λίγο κρύο γάλα.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα, ανακατεύουμε και μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα.
Τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια βούτυρο και αφήνουμε να λιώσουν χωρίς να τα ανακατέψουμε με την κρέμα.
Αφού λιώσουν την ανακατεύουμε.
Βάζουμε διάφανη μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα, αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Χτυπάμε την μόρφατ με το ζαχαρούχο σε σφιχτή σαντιγί.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και ρίχνοντας σε δόσεις την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά διαρκώς μέχρι να γίνει λεία.
Τελειώνουμε ρίχνοντας την κρέμα πάνω στην κρύα καρυδόπιτα (καρυδότουρτα).
Και φυσικά διακοσμούμε με καρύδι και μπόλικη κανέλα!