Μια συνταγή της κυρίας 'Αννα Αννούλα για ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΥΜΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πιροσκί με τυρί, τυροπιτάκια και αφράτα σταφιδόψωμα με την ίδια ζύμη
Ζύμη
Βάζω σε μια λεκανίτσα 2 ποτήρια ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ, 1/2 ποτήρι ΕΛΑΦΡΥ ΛΑΔΙ, 1 φακελάκι ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, 2 κουταλάκια ΑΛΑΤΙ, 1 κ.σ. ΖΑΧΑΡΗ και ΑΛΕΥΡΙ γύρω στο κιλό.
Ζυμώνω και αφήνω να φουσκώσει περίπου 1 ώρα.
Ζύμη
Βάζω σε μια λεκανίτσα 2 ποτήρια ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ, 1/2 ποτήρι ΕΛΑΦΡΥ ΛΑΔΙ, 1 φακελάκι ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, 2 κουταλάκια ΑΛΑΤΙ, 1 κ.σ. ΖΑΧΑΡΗ και ΑΛΕΥΡΙ γύρω στο κιλό.
Ζυμώνω και αφήνω να φουσκώσει περίπου 1 ώρα.
Βάζω γέμιση, αλείφω με ΑΥΓΟ και ψήνω στους 180° βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα.
*Γέμιση έβαλα ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ με λίγο ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.
*Για σταφιδόψωμο μέσα έβαλα ΣΤΑΦΙΔΕΣ.
*Τα πιροσκί γέμιση μόνο ΤΥΡΙ και τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά,
*Για σταφιδόψωμο μέσα έβαλα ΣΤΑΦΙΔΕΣ.
*Τα πιροσκί γέμιση μόνο ΤΥΡΙ και τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά,