Μια συνταγή για ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ από τη σελίδα caroencuisine.over-blog.com
Αλμυρό κέικ με μπέικον και τυρί
Ένα απλό και νόστιμο αλμυρό κέικ!!
Υλικά
3 αυγά
150 γραμμάρια αλεύρι
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1/2 φακελάκι)
80 ml. ελαιόλαδο
120 ml. γάλα
50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
1 πακετάκι λαβάς κιρί
αλάτι
150 γραμμάρια αλεύρι
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1/2 φακελάκι)
80 ml. ελαιόλαδο
120 ml. γάλα
50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
1 πακετάκι λαβάς κιρί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι χωρίς λίπος ροδίζουμε το μπέικον και στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στο μπολ με τα άλλα υλικά.
Κόβουμε το λαβάς κιρί σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε κι αυτά στο μπολ.
Σε ένα τηγάνι χωρίς λίπος ροδίζουμε το μπέικον και στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στο μπολ με τα άλλα υλικά.
Κόβουμε το λαβάς κιρί σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε κι αυτά στο μπολ.
Ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά ανάλογα από το φούρνο. Το τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι το οποίο θα πρέπει να βγαίνει στεγνό.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Μετάφραση ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ