ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Χρώματα κι αρώματα σήμερα στη κουζίνα!
Υλικά
- 8 πιπεριές χρωματιστές
- 8 κολοκύθια
- 5 ντομάτες
- 400 γρ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τα λαχανικά.
- Όλα τα γεμίδια μαζί με τα ξερά κρεμμύδια, τα χοντροκόβουμε στο μούλτι.
- Τα βάζουμε όλα μαζί με τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το ρύζι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Γεμίζουμε τα λαχανικά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε λίγο αλάτι από πάνω, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
- Το τελευταίο τεταρτάκι ανοίγουμε να πάρουν χρώμα και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
- Συνοδεύουμε με τζατζίκι και απολαμβάνουμε.