Σουτζουκάκια γεμιστά με ξινοτύρι



Μια συνταγή για ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΞΙΝΟΤΥΡΙ από τη σελίδα στο Facebook Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος


Σουτζουκάκια γεμιστά με ξινοτύρι

Για τα σουτζουκάκια :
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 αυγά
Μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Λίγη πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
200 γρ. ξινοτύρι με σκόρδο και πιπέρι Τυροσύρα Τυροκομική
150 γρ. τριμμένο Σαν Μιχάλη Τυροσύρα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής :
Ζυμώνεται όλα τα υλικά μαζί και το βάζετε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 ώρα, να ενωθούν τα αρώματα! Στην συνέχεια πλάθετε και γεμίζετε μέσα με στικ από το ξινοτύρι και το τριμμένο τυρί κλείνουμε και πλάθουμε τα σουτζουκάκια . Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τέλος τά προσθέτετε στην σάλτσα και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση ακόμη για 10 λεπτά!

Για την σάλτσα :
4 ώριμες τομάτες τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Κανέλλα
Μπαχάρι
Μία κουταλιά της σούπας μαργαρίνη BELLA
Τρόπος παρασκευής :

Σε κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις φρέσκες τομάτες, το ψιλοκομμένο ντοματάκι, τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί. Τόσο όσο να καλύπτει τα σουτζουκάκια.
Στο τέλος προσθέτουμε την μαργαρίνη. Γιατί όπως σας ανέφερα παραπάνω μόλις είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στην σάλτσα τα σουτζουκάκια.
Σερβίρετε με ότι επιθυμείτε.
Πολύ και καλή σάς επιτυχία!
Ένα πεντανόστιμο φαγητό!