
ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
Μια δροσερή και ανάλαφρη γλυκιά απόλαυση που συνδυάζει σοκολατένιο παντεσπάνι, αφράτη μους φράουλας και λαχταριστό σοκολατένιο γλάσο.
Υλικά
Για το παντεσπάνι- 9 αυγά
- 270 γρ. ζάχαρη
- 2 γρ. αλάτι
- 2 βανίλιες
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη μους φράουλα
- 600 ml φυτική σαντιγί (στην πράσινη συσκευασία)
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Για το γλάσο
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 200 ml γάλα
- 2 κ.σ. σπορέλαιο
Για το σιρόπι
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Για το στόλισμα
- Φράουλες
Εκτέλεση
Παντεσπάνι- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες.
- Κοσκινίζουμε δύο φορές το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια τρυπητή κουτάλα.
- Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε τσέρκι 30x30 εκ. και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 35 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
- Αφού κρυώσει, κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 στρώσεις. Χρησιμοποιούμε τις 2, ενώ την τρίτη μπορούμε να την καταψύξουμε.
- Φτιάχνουμε το ζελέ με τη μισή ποσότητα νερού που αναγράφεται στη συσκευασία και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς.
- Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε σταδιακά το ζελέ και την άχνη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει ελαφρώς και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα λείο.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο για να αποκτήσει γυαλάδα και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει στους 30°C.
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά και προσθέτουμε στο τέλος λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
- Σιροπιάζουμε τις 2 στρώσεις παντεσπανιού ελαφρά.
- Απλώνουμε τη μισή μους πάνω από την πρώτη στρώση και καλύπτουμε με τη δεύτερη στρώση παντεσπανιού.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη μους και λειαίνουμε την επιφάνεια.
- Περιχύνουμε με το γλάσο και στολίζουμε με φράουλες.
- Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια με κλωστή για καθαρές άκρες.

Δημιουργός συνταγής: Theodwra Kermeniwth
