Πάστα ταψιού με μους φράουλα

Σοκολατένια απόλαυση με μους φράουλα

ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ


Μια δροσερή και ανάλαφρη γλυκιά απόλαυση που συνδυάζει σοκολατένιο παντεσπάνι, αφράτη μους φράουλας και λαχταριστό σοκολατένιο γλάσο.


Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 9 αυγά 
  • 270 γρ. ζάχαρη 
  • 2 γρ. αλάτι 
  • 2 βανίλιες 
  • 100 γρ. κορν φλάουρ 
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 50 γρ. κακάο 
  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο 

Για τη μους φράουλα
  • 600 ml φυτική σαντιγί (στην πράσινη συσκευασία) 
  • 2 φακελάκια ζελέ φράουλα 
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη 

Για το γλάσο
  • 250 γρ. κουβερτούρα 
  • 200 ml γάλα 
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο 

Για το σιρόπι
  • 1 κούπα νερό 
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού 

Για το στόλισμα
  • Φράουλες


Εκτέλεση

Παντεσπάνι
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες. 
  3. Κοσκινίζουμε δύο φορές το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια τρυπητή κουτάλα. 
  4. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. 
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε τσέρκι 30x30 εκ. και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 35 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. 
  6. Αφού κρυώσει, κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 στρώσεις. Χρησιμοποιούμε τις 2, ενώ την τρίτη μπορούμε να την καταψύξουμε. 

Μους φράουλα
  1. Φτιάχνουμε το ζελέ με τη μισή ποσότητα νερού που αναγράφεται στη συσκευασία και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς. 
  2. Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. 
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το ζελέ και την άχνη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Γλάσο
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει ελαφρώς και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. 
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα λείο. 
  3. Προσθέτουμε το σπορέλαιο για να αποκτήσει γυαλάδα και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει στους 30°C. 

Σιρόπι
  1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά και προσθέτουμε στο τέλος λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. 

Συναρμολόγηση
  1. Σιροπιάζουμε τις 2 στρώσεις παντεσπανιού ελαφρά. 
  2. Απλώνουμε τη μισή μους πάνω από την πρώτη στρώση και καλύπτουμε με τη δεύτερη στρώση παντεσπανιού. 
  3. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μους και λειαίνουμε την επιφάνεια. 
  4. Περιχύνουμε με το γλάσο και στολίζουμε με φράουλες. 
  5. Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια με κλωστή για καθαρές άκρες. 

Σοκολατένια απόλαυση με μους φράουλα

Δημιουργός συνταγής: Theodwra Kermeniwth

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget