ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
ΥΛΙΚΑ1 κιλό μοσχαράκι (τρυφερό κομμάτι) λαιμό, ποντίκι...
6 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ποτηράκι κρασιού κρασί
Αλάτι,
ελαιόλαδο,
δυο δαφνόφυλλα,
λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει και προσθέτουμε τον πελτέ να ψηθεί και να γλυκάνει.
Ρίχνουμε το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, τα μπαχάρια, αλάτι, δαφνόφυλλα, δυο πρέζες ζάχαρη, νεράκι μέχρι να σκεπαστεί το κρέας κι αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Εν τω μεταξύ, έχουμε τηγανίσει τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα απλωτά, τριγύρω απ' το κρέας, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μόνο με το λαδάκι του!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει και προσθέτουμε τον πελτέ να ψηθεί και να γλυκάνει.
Ρίχνουμε το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, τα μπαχάρια, αλάτι, δαφνόφυλλα, δυο πρέζες ζάχαρη, νεράκι μέχρι να σκεπαστεί το κρέας κι αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Εν τω μεταξύ, έχουμε τηγανίσει τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα απλωτά, τριγύρω απ' το κρέας, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μόνο με το λαδάκι του!
ΠΗΓΗ: Sunday Lous
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!