ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ
Υπέροχη Κοτόπιτα με τραγανό, χειροποίητο φύλλο και πλούσια γέμιση από κοτόπουλο, πιπεριές και κεφαλογραβιέρα!
Υλικά
Για τη Γέμιση
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια, κομμένα σε κυβάκια
- 2 κρέμες γάλακτος
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε κυβάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε κυβάκια
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη ζύμη
- 2,5 ποτήρια νερό χλιαρό
- 1 φλιτζάνι του καφέ καλαμποκέλαιο
- Μισό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
- Αλεύρι Κούλα (όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη)
Για το άνοιγμα το φύλλων
- 250 γρ. Super Fresco λιωμένο + 3 κουταλιές της σούπας Φυτίνη
- Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Για τη Γέμιση
Για τη ζύμη
- Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου με αλάτι.
- Μόλις μαλακώσουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αναμειγνύουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με το κοτόπουλο, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και τις κρέμες γάλακτος.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 18 μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος ενός μανταρινιού.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μέγεθος μικρού πιάτου και τα λαδώνουμε με πινέλο.
- Τα ομαδοποιούμε σε τριάδες (6 τριάδες συνολικά).
- Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Ανοίγουμε τις 3 τριάδες σε 3 φύλλα, τα τοποθετούμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας αφού το λαδώσουμε και απλώνουμε τη γέμιση.
- Ανοίγουμε άλλα 3 φύλλα και τα τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.
- Λαδώνουμε με πινέλο την επιφάνεια της πίτας, την χαράζουμε και ραντίζουμε με λίγο νερό.
- Ψήνουμε την κοτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C με αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα.
ΠΗΓΗ: Κατερινα Μαδικα
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!