Φανταστική κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Υπέροχη Κοτόπιτα με τραγανό, χειροποίητο φύλλο και πλούσια γέμιση από κοτόπουλο, πιπεριές και κεφαλογραβιέρα!

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ


Υπέροχη Κοτόπιτα με τραγανό, χειροποίητο φύλλο και πλούσια γέμιση από κοτόπουλο, πιπεριές και κεφαλογραβιέρα!


Υλικά 

Για τη Γέμιση
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κρέμες γάλακτος
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε κυβάκια
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη ζύμη
  • 2,5 ποτήρια νερό χλιαρό
  • 1 φλιτζάνι του καφέ καλαμποκέλαιο
  • Μισό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • Αλεύρι Κούλα (όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη)

Για το άνοιγμα το φύλλων
  • 250 γρ. Super Fresco λιωμένο + 3 κουταλιές της σούπας Φυτίνη
  • Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων


Εκτέλεση:

Για τη Γέμιση
  1. Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου με αλάτι. 
  2. Μόλις μαλακώσουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. 
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Αναμειγνύουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με το κοτόπουλο, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και τις κρέμες γάλακτος. 
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Για τη ζύμη 
  1. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 
  2. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  3. Κόβουμε τη ζύμη σε 18 μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος ενός μανταρινιού.
  4. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μέγεθος μικρού πιάτου και τα λαδώνουμε με πινέλο. 
  5. Τα ομαδοποιούμε σε τριάδες (6 τριάδες συνολικά). 
  6. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  7. Ανοίγουμε τις 3 τριάδες σε 3 φύλλα, τα τοποθετούμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας αφού το λαδώσουμε και απλώνουμε τη γέμιση. 
  8. Ανοίγουμε άλλα 3 φύλλα και τα τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.
  9. Λαδώνουμε με πινέλο την επιφάνεια της πίτας, την χαράζουμε και ραντίζουμε με λίγο νερό.
  10. Ψήνουμε την κοτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C με αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα.


ΠΗΓΗ: Κατερινα Μαδικα

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget