Αχλαδακάκια κοντούλες γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΑΧΛΑΔΑΚΙΑ ΚΟΝΤΟΥΛΕΣ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αχλαδακάκια κοντούλες γλυκό του κουταλιού

Η καλύτερη εποχή για τα γλυκά κουταλιού φίλοι μου! 
Τώρα που τα φρούτα είναι γλυκά και μυρωδάτα! 

Υλικά
20 φρούτα γινωμένα αλλά σφιχτά
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 - 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά... αν θέλετε)

Καθαρίζουμε τα αχλαδάκια κόβοντας λίγο από κάτω το σκληρό μέρος και τα βάζουμε σε λίγο νερό με λεμόνι για 30 λεπτά.
Τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και 2 1/2 ποτήρια νερό να βράσουν. 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξαναβράζουμε με τη βανίλια, το λεμόνι και το αφήνουμε μέχρι να δέσει.
Στο τελευταίο βράσιμο αν θέλουμε χρώμα ρίχνουμε 2 σταγόνες καραμελόχρωμα ή μισό κουταλάκι σκόνη κανέλα.
Δεν αφαιρούμε ποτέ τα κουκουτσάκι από το αχλαδάκι. Όταν γίνει το γλυκό δε τα νιώθουμε καθόλου.