Αχλαδακάκια κοντούλες γλυκό του κουταλιού



ΑΧΛΑΔΑΚΙΑ ΚΟΝΤΟΥΛΕΣ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Η καλύτερη εποχή για τα γλυκά κουταλιού φίλοι μου! 
Τώρα που τα φρούτα είναι γλυκά και μυρωδάτα! 

Υλικά
20 φρούτα γινωμένα αλλά σφιχτά
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 - 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά... αν θέλετε)

Καθαρίζουμε τα αχλαδάκια κόβοντας λίγο από κάτω το σκληρό μέρος και τα βάζουμε σε λίγο νερό με λεμόνι για 30 λεπτά.
Τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και 2 1/2 ποτήρια νερό να βράσουν. 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξαναβράζουμε με τη βανίλια, το λεμόνι και το αφήνουμε μέχρι να δέσει.
Στο τελευταίο βράσιμο αν θέλουμε χρώμα ρίχνουμε 2 σταγόνες καραμελόχρωμα ή μισό κουταλάκι σκόνη κανέλα.
Δεν αφαιρούμε ποτέ τα κουκουτσάκι από το αχλαδάκι. Όταν γίνει το γλυκό δε τα νιώθουμε καθόλου.


Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!