
ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω 8 ΚΡΟΚΟΥΣ με 8 κ.σ. ΖΑΧΑΡΗ πολύ καλά.
Προσθέτω 1/2 κ.γ ΣΟΔΑ διαλυμένη σε 1/2 φλιτζανάκι ΚΟΝΙΑΚ, ΞΥΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ και 1 κ.γ. ΚΑΝΕΛΑ.
Προσθέτω 1/2 κ.γ ΣΟΔΑ διαλυμένη σε 1/2 φλιτζανάκι ΚΟΝΙΑΚ, ΞΥΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ και 1 κ.γ. ΚΑΝΕΛΑ.
Έχω κάνει μαρέγκα τα 8 ΑΣΠΡΑΔΙΑ σε άλλη λεκάνη και αρχίζω να προσθέτω στο πρώτο μείγμα εναλλάξ μια κουταλιά ΜΑΡΕΓΚΑ - μια κουταλιά ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ (αυτό συνολικά πρέπει να είναι 8 κ.σ) στο οποίο σιμιγδάλι πρέπει να έχω προσθέσει 2 κ.γ γεμάτα ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ, ανακατεύοντας με σπάτουλα πλέον απαλά και στο τέλος 8 κ.σ ΚΑΡΥΔΙ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, σε βουτυρωμένο, αλουμινένιο ταψάκι Νούμερο 28, στην μεσαία σχάρα σε αερόθερμο!
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, σε βουτυρωμένο, αλουμινένιο ταψάκι Νούμερο 28, στην μεσαία σχάρα σε αερόθερμο!
Σιρόπι:
3 φλιτζάνες ζάχαρη
2,5 φλιτζάνες νερό
1 ξυλάκι κανέλα
Στη μέγιστη θερμοκρασία του ματιού της κουζίνας μετρώ 7 λεπτά της ώρας από το σημείο του βρασμού.
Σβήνω και σιροπιάζω όταν βγει από το φούρνο.
Ή καυτό σιρόπι και ζεστό γλυκό ή κρύο σιρόπι και καυτό γλυκό,

