Πάστα Φλώρα



ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


Υλικά
200 γρ βούτυρο αγελαδινό
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
480 γρ Αλεύρι Φαρινάπ
1 κ γ μπέικιν πάουντερ
250 γρ μαρμελάδα

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ το μαλακό βούτυρο, την άχνη, το αυγό, το μπέικιν και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε σε αφράτη λεία ζύμη.
Την βάζουμε σε μια σακούλα και στο ψυγείο για 30 λεπτά. 
Στη συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο και βγάζοντας την από την σακούλα τη βάζουμε στον πάγκο και την κόβουμε στα 2 (το ένα κομμάτι λίγο μικρότερο από το άλλο).
Βάζουμε λαδόκολλα στο σκεύος μας και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη την μεγαλύτερη.
Την πατάμε με τα χέρια φέρνοντας ζύμη και στα πλάγια.
Βάζουμε την μαρμελάδα.
Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο και κόβουμε την ζύμη σε λωρίδες.
Τις βάζουμε πάνω στην μαρμελάδα κάθετα - οριζόντια.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν την βγάζουμε την αφήνουμε λίγα λεπτά και την ραντίζουμε εάν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.