
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ
Βγαίνουν τέλεια και τώρα που έχει τόσο ζεστή τρώγονται και κρύα.
Τα λατρεύουμε όλοι!
Υλικά
Για τη ζύμη
Για την γέμιση
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 λίτρο νερό
- 1 σφηνάκι ρακί,
- 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
- 1 κουταλάκι αλάτι
Για την γέμιση
- 1 κιλό μυζήθρα
- 1 κιλό ανθότυρο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 2 αυγά
Εκτέλεση
- Φτιάχνω τη ζύμη και αφήνω λίγο να ξεκουραστεί, σε αυτή την ώρα ανακατεύω τα υλικά για την γέμιση (δηλαδή τα γαλακτοκομικά μαζί με το δυόσμο ψιλοκομμένο και το αυγό).
- Παίρνω λίγη ζύμη και ανοίγω σε μηχανή να βγάλω λεπτές λωρίδες και κόβω με πιατάκι του καφέ στρογγυλό φύλλο.
- Γεμίζω με την γέμιση και κλείνω τις άκρες.
- Τους βάζω και λίγο αυγό με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά