Μια συνταγή της κυρίας Μαρίας Μανιουδάκη για ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χανιώτικα Καλιτσούνια
Βγαίνουν τέλεια και τώρα που έχει τόσο ζεστή τρώγονται και κρύα.
Τα λατρεύουμε όλοι!
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό λίτρο νερό
1 σφηνάκι ρακί,
Μισό λίτρο νερό
1 σφηνάκι ρακί,
μισό ποτήρι κρασιού λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
Για την γέμιση
1 κιλό μυζήθρα
1 κιλό ανθότυρο
Μισό ματσάκι δυόσμο
2 αυγά
Φτιάχνω τη ζύμη και αφήνω λίγο να ξεκουραστεί, σε αυτή την ώρα ανακατεύω τα υλικά για την γέμιση (δηλαδή τα γαλακτοκομικά μαζί με το δυόσμο ψιλοκομμένο και το αυγό).
Παίρνω λίγη ζύμη και ανοίγω σε μηχανή να βγάλω λεπτές λωρίδες και κόβω με πιατάκι του καφέ στρογγυλό φύλλο.
Για την γέμιση
1 κιλό μυζήθρα
1 κιλό ανθότυρο
Μισό ματσάκι δυόσμο
2 αυγά
Φτιάχνω τη ζύμη και αφήνω λίγο να ξεκουραστεί, σε αυτή την ώρα ανακατεύω τα υλικά για την γέμιση (δηλαδή τα γαλακτοκομικά μαζί με το δυόσμο ψιλοκομμένο και το αυγό).
Παίρνω λίγη ζύμη και ανοίγω σε μηχανή να βγάλω λεπτές λωρίδες και κόβω με πιατάκι του καφέ στρογγυλό φύλλο.
Γεμίζω με την γέμιση και κλείνω τις άκρες.
Τους βάζω και λίγο αυγό με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά
Τους βάζω και λίγο αυγό με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά