Χανιώτικα Καλιτσούνια



ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ


Βγαίνουν τέλεια και τώρα που έχει τόσο ζεστή τρώγονται και κρύα.
Τα λατρεύουμε όλοι!


Υλικά

Για τη ζύμη
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 1 σφηνάκι ρακί, 
  • 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι 
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Για την γέμιση
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 2 αυγά


Εκτέλεση

  1. Φτιάχνω τη ζύμη και αφήνω λίγο να ξεκουραστεί, σε αυτή την ώρα ανακατεύω τα υλικά για την γέμιση (δηλαδή τα γαλακτοκομικά μαζί με το δυόσμο ψιλοκομμένο και το αυγό).
  2. Παίρνω λίγη ζύμη και ανοίγω σε μηχανή να βγάλω λεπτές λωρίδες και κόβω με πιατάκι του καφέ στρογγυλό φύλλο.
  3. Γεμίζω με την γέμιση και κλείνω τις άκρες.
  4. Τους βάζω και λίγο αυγό με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά


Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μανιουδάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!