Μοσχαράκι με μελιτζάνες



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά
7-8 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λάδι αλάτι πιπέρι
2 ντομάτες σε κύβους
1 κ.σ πελτέ


Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρέας από τις δύο μεριές.
Μετά προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, τσιγαρίζω λίγο και προσθέτω τις ντομάτες και 2 1/2 ποτήρια νερό.
Βράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Έχω κόψει τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις εχω βαλει μισή ώρα σε αλατόνερο.
Τις στραγγίζω και τις τηγανίζω ελαφρά.
Τις βάζω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Οταν το κρέας μου ειναι σχεδόν ετοιμο προσθέτω τις μελιτζάνες, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Αφήνω να βράσουν ολα μαζί μεχρι να δέσει η σαλτσα και να μείνει με το λάδι τους.


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!