Μια συνταγή για ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΡΕΜΑ από τη σελίδα στο Facebook Instasuntages
Κέικ Καρότου με υπέροχη κρέμα
Πολλές φορές με ρωτάτε να σας δώσω τα υλικά για μικρή δόση γλυκού και επειδή λατρεύω το συγκεκριμένο κέικ και είμαι ικανή να το φάω όλο μόνη μου έκανα μια μικρή ποσότητα.
Αυτή λοιπόν είναι μια μικρή δόση για 4 μεγάλα ή 6 μικρά κομμάτια.
Υλικά
1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ (68g)
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/3 κούπα ηλιέλαιο (60ml)
1/2 κούπα ζάχαρη (100g)
1 μεγάλο αυγό
1/2 κούπα τριμμένο καρότο (50g)
1/4 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια (34g) +για γαρνίρισμα
Για την κρέμα
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο (59g)
113 γρ. τυρί κρέμα adoro
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κούπας κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη (240g)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε/αλευρώνουμε καλά ένα ταψί με 15cm διάμετρο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το baking powder, την κανέλα, το αλάτι και το αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη και το αυγό.
Προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια.
Υλικά
1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ (68g)
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/3 κούπα ηλιέλαιο (60ml)
1/2 κούπα ζάχαρη (100g)
1 μεγάλο αυγό
1/2 κούπα τριμμένο καρότο (50g)
1/4 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια (34g) +για γαρνίρισμα
Για την κρέμα
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο (59g)
113 γρ. τυρί κρέμα adoro
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κούπας κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη (240g)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε/αλευρώνουμε καλά ένα ταψί με 15cm διάμετρο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το baking powder, την κανέλα, το αλάτι και το αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη και το αυγό.
Προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά.
Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 30 - 35 λεπτά.
Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Μέχρι να κρυώσει το κέικ ετοιμάζουμε στην κρέμα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και ανακατεύουμε για 6 - 7 λεπτά να πάρει ένα καφετί χρώμα. Το αδειάζουμε σε πυρίμαχο μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και το χτυπάμε να αφρατέψει.
Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 30 - 35 λεπτά.
Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Μέχρι να κρυώσει το κέικ ετοιμάζουμε στην κρέμα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και ανακατεύουμε για 6 - 7 λεπτά να πάρει ένα καφετί χρώμα. Το αδειάζουμε σε πυρίμαχο μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και το χτυπάμε να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την βανίλια, την κανέλα και την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψει καλά η κρέμα.
Βάζουμε την κρέμα πάνω στο κέικ, πασπαλίζουμε με καρύδια και σερβίρουμε.
Βάζουμε την κρέμα πάνω στο κέικ, πασπαλίζουμε με καρύδια και σερβίρουμε.
Η συνταγή στο instagram πατώντας στον σύνδεσμο