Πιπεριές γεμιστές με μπέικον λιαστή ντομάτα και πέστο βασιλικού



ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Υλικά για 10 πιπεριές ανοιχτοπράσινες
10 φέτες μπέικον
5 φέτες σαλάμι αέρος
10 λιαστές ντομάτες
κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. πέστο βασιλικού
1 κομμάτι τυρί τσένταρ τριμμένο στο λεπτό τρίφτη

Εκτέλεση
Σε αλατόνερο βάζετε τις πιπεριές να πάρουν μία βράση.
Μόλις κρυώσουν τις κόβετε στη μέση και βγάζετε τα σπόρια.
Αφήνετε τα κοτσανάκια τους επάνω.
Σε ένα βαθύ σκεύος ψιλοκόβετε τα αλλαντικά με τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο σκεύος τρίβετε το τυρί και ανακατεύετε με το πέστο βασιλικού.
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και γεμίζετε με αυτό τις πιπεριές.
Τοποθετείτε στη σειρά σε ταψί και ρίχνετε από λίγη κρέμα γάλακτος στην κάθε πιπεριά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές και να ροδίσουν καλά.


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou