Μια συνταγή της κυρίας Ρούλα Λυρου για ΑΥΓΟΡΕΒΑΝΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Αυγορεβανί Μεσολογγίτικη
Το ωραιότερο και γευστικότατο σιμιγδαλένιο παντεσπάνι!
Ένα γλυκάκι φίλοι μου που το κάνουμε πολύ συχνά στην περιοχή μας όταν έχουμε φρέσκα αυγά!
Λίγα γλυκά ήξερε να μας φτιάχνει η μάνα... ένα από αυτά ήταν και η αυγορεβανί.
Αυτο το γλυκο δεν εχει καθολου λιπαρά ουτε βουτυρο ουτε λαδι.
Αυτο το γλυκο δεν εχει καθολου λιπαρά ουτε βουτυρο ουτε λαδι.
Το μονο λιπαρο ειναι το ελαχιστο των κροκων.
Και μην αρχίσετε πολλα αυγά... αντιστοιχεί 1 αυγο στα 3 κομματια γλυκο.
Τα φρεσκα αυγά τοσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μην φοβαστε να τα δίνετε στα παιδιά σας.
Για ταψί Νο38
15 αυγα χωρισμενα κροκους - ασπραδια
15 κουταλιες ζαχαρη
400 γρ. σιμιγδαλι + 2 κουταλιες αλευρι
Ξυσμα και χυμο απο 1 πορτοκαλι
3 κουταλιες κονιάκ
1 μπεικιν
3 βανιλιες
Για ταψί Νο38
15 αυγα χωρισμενα κροκους - ασπραδια
15 κουταλιες ζαχαρη
400 γρ. σιμιγδαλι + 2 κουταλιες αλευρι
Ξυσμα και χυμο απο 1 πορτοκαλι
3 κουταλιες κονιάκ
1 μπεικιν
3 βανιλιες
Χτυπαμε σε σφιχτη μαρεγκα τα ασπραδια και τα αφηνουμε στην ακρη.
Χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη, τις βανιλιες και το ξυσμα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Ριχνουμε το χυμο, το κονιακ, το σιμιγδαλι, το μπεικιν και το αλευρι.
Σταματαμε το μιξερ και ενσωματωνουμε τη μαρεγκα με προσοχή.
Ριχνουμε σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτα περίπου.
Σιροπιαζουμε χλιαρο γλυκο με χλιαρο σιρόπι.
Σταματαμε το μιξερ και ενσωματωνουμε τη μαρεγκα με προσοχή.
Ριχνουμε σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτα περίπου.
Σιροπιαζουμε χλιαρο γλυκο με χλιαρο σιρόπι.
Σιροπι
1 κιλο ζαχαρη
3μιση ποτηρια νερο
1 φετα λεμονι...
1 κιλο ζαχαρη
3μιση ποτηρια νερο
1 φετα λεμονι...