Μια συνταγή της κυρίας Μαίρης Ηλιοπούλου για ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΑΒΟΡ από την ομάδα στο Facebook Κουταλίτσα
Μελιτζάνες σαβόρ
Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό λαχανικό.
Εύκολο , δεν χρειάζεται καμμιά ιδιαίτερη μαγειρική ικανότητα!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η πρώτη μας δουλειά να κόψουμε τις μελιτζάνες και να τις βάλουμε σε νερό με μπόλικο αλάτι, έτσι τραβάνε και λιγότερο λάδι.
Τηγανίζουμε μελιτζάνες και πατάτες σε στρογγυλές φέτες, υπάρχει και η επιλογή να τις ψήσουμε, αλλά πάντα η τηγανιτή μελιτζάνα είναι πιο νόστιμη, εξάλλου όλα με μέτρο δεν πειράζουν.
Αυτή τη φορά πέτυχα στη λαϊκή και λευκές μελιτζάνες που είναι απίθανες.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η πρώτη μας δουλειά να κόψουμε τις μελιτζάνες και να τις βάλουμε σε νερό με μπόλικο αλάτι, έτσι τραβάνε και λιγότερο λάδι.
Τηγανίζουμε μελιτζάνες και πατάτες σε στρογγυλές φέτες, υπάρχει και η επιλογή να τις ψήσουμε, αλλά πάντα η τηγανιτή μελιτζάνα είναι πιο νόστιμη, εξάλλου όλα με μέτρο δεν πειράζουν.
Αυτή τη φορά πέτυχα στη λαϊκή και λευκές μελιτζάνες που είναι απίθανες.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα περιττά λάδια και τα αραδιάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα από τη μία μεριά οι μελιτζάνες από την άλλη οι πατάτες.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι δύο τρεις σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες. Ρίχνουμε φρέσκια ντομάτα, ανάλογα με την ποσότητα του φαγητού, ένα ξυλάκι κανέλας, ζάχαρη και βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι δύο τρεις σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες. Ρίχνουμε φρέσκια ντομάτα, ανάλογα με την ποσότητα του φαγητού, ένα ξυλάκι κανέλας, ζάχαρη και βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
Αλάτι πιπέρι και τη ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες και τις πατάτες.
Αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις το φαγητό και έτοιμο.
Μια δροσερή ντοματοσαλάτα με φέτα και τρώμε βασιλικά!!